Aikuiskaveri- ja perhekummitoiminta

MLL:n lapsiperheitä tukeva aikuiskaveri- ja perhekummitoiminta on piirin organisoimaa, ammatillisesti ohjattua vapaaehtoistoimintaa. Toiminnan tavoitteena on lisätä perheen hyvinvointia ja tuoda iloa arkeen. Toiminnan myötä perheen tukiverkosto laajenee ja arjessa jaksaminen lisääntyy.


Aikuiskaveritoiminta

Aikuiskaveri on täysi-ikäinen ja kiinnostunut lapsen tai nuoren kanssa puuhailusta. Aikuiskaveri on turvallinen ja luotettava aikuinen. Yhdessä lapsen tai nuoren kanssa sovitaan mitä tehdään. Voidaan käydä vaikkapa kirjastossa, elokuvissa, leipoa, pelailla jalkapalloa tai vain jutella. 
Aikuiskaveri tapaa lasta/nuorta pari kertaa kuukaudessa muutaman tunnin kerrallaan.


Perhekummitoiminta

Perhekummi osallistuu perheen arkeen, on läsnä kuunnellen ja keskustellen. Perhekummin kanssa voi esimerkiksi käydä yhdessä vaunulenkillä, perhekahvilassa, leikkipuistossa tai vaikka ruokakaupassa.

Kummisuhteen aluksi perhe ja kummi määrittelevät yhdessä tavoitteet, jotka nousevat perheen tarpeista. Perhekummi ja perhe tapaavat yleisimmin kerran viikossa tai joka toinen viikko.

Perheverkostotoiminnalla (vertaistapaamiset, perheleirit sekä vanhemmuusryhmät) vahvistetaan vanhemmuutta ja tuodaan arjen hallintaan uusia keinoja, jotka lisäävät arjessa jaksamista. 
Perheverkostotoimintaa tarjotaan kaikille toiminnassa mukana oleville perheille.