Ystäväksi maahanmuuttajaäidille

Friend for an immigrant mum

Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminnassa etsitään suomea puhuvia naisia ystäviksi maahanmuuttajanaisille. Vastaavaa toimintaa on tarjolla myös muissa MLL:n piireissä ympäri Suomen. 

Jokaiselle maahanmuuttajanaiselle pyritään löytämään ystäväksi suomea puhuva nainen, joka asuu lähistöllä ja jonka kanssa maahanmuuttajanaisella on yhteisiä harrastuksia tai kiinnostuksen kohteita tai vaikka samanlainen elämäntilanne.

Tähän vapaaehtoistoimintaan voi halutessaan ottaa omat lapset mukaan, sillä tarkoituksena on tavata maahanmuuttajanaista arkisissa ympyröissä kuten leikkipuistossa, yhteisellä kävelylenkillä tai kauppareissulla tai vaikka jomman kumman kotona.

MLL:n Satakunnan piiri tarjoaa toimintaan mukaan lähteville vapaaehtoisille ystäville perehdytyskoulutuksen, ajoittain jatkokoulutusta sekä tarvittaessa neuvontaa ja ohjausta tukisuhteessa. Toiminnassa järjestetetään ajoittain myös vertaistapaamisia ja virkistystä vapaaehtoisille.

Jokainen ystävyyssuhde aloitetaan tapaamisella, jossa on läsnä maahanmuuttajanainen, vapaaehtoinen sekä MLL:n koordinaattori. Jatkossa ystäväparit päättävät keskenään tapaamisten sisällön. 

Toiminnan esittelyvideoita muualta Suomesta:

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.