Meillä on ilo esitellä Pertti ja serkut

 

Meillä on ilo esitellä teille Pertti, tämä maanmainio tapiiri. Pertti on alkujaan Sylva-säätiön lahjoitus Siikaisten tukioppilaille, jotka myös nimesivät tapiirin Pertiksi. Koko koululle järjestettiin nimestä äänestys. 

Tukioppilaat päättivät hyödyntää Pertin karismaattisen olemuksen siten, että Pertin tehtäväksi annettiin tuoda luokkaan/kouluun hyvää henkeä ja ehkäistä kiusaamista eri tavoilla. Pertillä on ollut erilaisia tehtäviä, joita on kirjattu erilliseen vihkoon Pertin kulkiessa kyläilemässä milloin missäkin. 

Pertti on kehottanut ottamaan mukaan leikkiin, keskittymään tuntitehtäviin, Pertti on kehottanut kertomaan kohteliaisuuksia, Pertti on puhunut nettietiketistä ja tänä keväänä edessä on puhe myönteisestä nettikulttuurista tukioppilaiden kouluttautumisen jälkeen.

Tammikuussa 2015 MLL:n Satakunnan piiri vastaanotti ison kasan Porin Ässien kotiottelussa lahjoitettuja pehmoleluja. Pitkällisen selvitystyön jälkeen kävi ilmi, että nämä pehmot ovat kukin sukua Siikaisiin lahjoitetulle Pertille. Kiitos Siikaisten tukioppilaille tästä periksiantamattomasta työstä. Pertin serkut saadaat nyt maailmalle edistämään suvun perinnearvoja: kiusaamisen ehkäisyä ja kaveruutta. 

Tee kiusaamisen vastainen tekosi näkyväksi, ilmianna hyvä teko, jaa hyvä käytäntö!

*
*
*
*
*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Pertti ja serkut

Saitko Pertin serkun?

 

Onnittelut, olet kiusaamisen vastaisella asialla edistämässä viihtyvyyttä omassa lähiympäristössäsi ja koko maakunnassa, ehkä koko maailmassa. 

Mieti mitä juuri sinä tai ryhmä johon kuulut, voi tehdä viihtymisen edistämiseksi?

 

1) Ota ja jaa kuva! #Perttiselfie
Kirjaa kuvaan näkyväksi oma slogan tai teksti siitä, mitä viihtymisen edistämiseksi haluatte sanoa. Liitä teksti kuvaan, esim. lappu, teksti kuvankäsittelyllä jne.

Voit osallistua myös täyttämällä tältä sivulta tai täältä löytyvän lomakkeen.
 

2) Haasta muita mukaan! 
Anna Pertin serkku seuraavalle henkilölle, ryhmälle, joukkueelle, luokalle, työyhteisölle, esimiehelle. Ihan kenelle vain mutta huolehdi, että Pertin serkku jatkaa matkaa eikä jää istumaan kahvihuoneen sohvalle.
Voit halutessasi lisätä haasteen Perttiselfieen, jotta se näkyy myös muille.

 

Ole Pertin ja serkkujen asialla ja jaa tietoa Pertistä ja serkuista omilla sivuillasi ja kanavillasi! 

Voit kirjata ajatuksesi näkyviin myös osoitteeseen www.satakuntaliitto.fi/osallistu

Jos löydät Pertin serkun jostain, etkä saa haastettua ketään mukaan, ole ystävällinen ja palauta pehmo osoitteeseen MLL Satakunnan piiri, Antinkatu 8, 28100 Pori

 


Siikaisten tukioppilaat haastavat kaikki maakunnan tukioppilaat mukaan!


Siikaisten tukioppilaat Pertin kanssa haluavat haastaa maakunnan koulut mukaan edistämään viihtyvyyttä. Kaikki Satakunnan koulujen tukioppilaat tulevat saamaan oman serkun käyttöönsä. 
Siikaislaiset toivovat, että kaikki muut "Pertit" ottaisivat Perttiselfien ainakin omien 
tukioppilaiden kanssa ja se jakoon! #Perttiselfie

Tukioppilaiden vastaanottamien serkkujen tehtävä on ensisijaisesti huolehtia kyseisen koulun viihtyvyyden edistämisestä.