Hankekoordinaattorit

Merja Haaksiluoto puh. 050 441 3234

Sanna-Mari Piira puh. 050 310 9958

sähköpostiosoite: etunimi.sukunimi@mll.fi

Syksyllä 2018 koulutus Kankaanpäässä. Katso lisää tästä!

Sataperhe -hanke

100 erilaista perhettä, sadassa erilaisessa elämäntilanteessa.

Vauva valvottaa, murkku mellastaa, työ tuntuu taakalta, sairaus surettaa, menetys masentaa, kumppani kiukuttaa, parisuhde puuttuu, elämäntilanne muuttuu, kasvatuspulmat mietityttävät, omaa aikaa ei ole. Lapsiperheen arkisia tilanteita, joihin lähes jokainen toivoisi saavansa tilapäistä tukea. Tilanteita, joissa tukemiseen ei tarvita ammattiauttajaa, vaan luotettavan aikuisen tuki ja läsnäolo riittävät.

Sataperhe on satakuntalaisten järjestöjen yhteinen hanke, jossa kehitetään lasten, nuorten ja lapsiperheiden tarpeisiin vapaaehtoistyöhön perustuvaa tukihenkilö-, tukiperhe- ja perheverkostotoimintaa. MLL:n Satakunnan piiri ry. koordinoi hanketta. Hankkeessa luodaan toimintamalli, jolla perheet saavat tarvitessaan tukea helposti ja mutkattomasti. Hankkeessa keskitytään ennaltaehkäisevään tukihenkilötoimintaan lapsille, nuorille ja perheen aikuisille ennen kuin elämäntilanne kriisiytyy. Tavoitteena on, että lapsi, nuori tai vanhempi voivat itse hakea tukihenkilöä.

Haluamme hankkeesseemme mukaan lapsiperheitä, jotka toivovat saavansa elämäntilanteeseensa tukea matalalla kynnyksellä ja vapaaehtoisia, jotka kokevat voivansa antaa aikaansa lapsiperheille. Tulevista tukihenkilökoulutuksista ja tukihenkilön hakemisesa perheelle lisätietoja lokakuussa 2017.