HUOM! Toiminnan koordinaattori pois töistä 22.6.-31.7.2018!

Kevään 2018 koulutukset uusille vapaaehtoisille:

27.1.2018 klo 10-15 Pori. KOULUTUS TÄYNNÄ!

14.2. klo 16.30-19 Kankaanpää (intensiivikurssi)

3.3. klo 11-15 Rauma

21.4. klo 10-14 Eura

Ilmoittaudu koulutuksiin mukaan täällä! Huom! Koulutus ei velvoita toimintaan.

Naisten ja tyttöjen kahvila Porissa Studio Hilkassa, os Valtakatu 22. klo 17-20. Kevään 2018 kahvilakerrat: 15.1., 13.2., 13.3., 10.4., 8.5. Joka kerta kivaa pientä ohjelmaa, tule rohkeasti mukaan! Kahvila on avoin kaikille naisille ja tytöille, myös alle 10-vuotiaat pojat tervetulleita. Kahvilan järjestää Rakastajat-teatteri, Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -hanke, SPR MoniPori, Porin kaupunki, Keski-Porin seurakunta, Maahanmuuttajanuoret 360 -hanke.

Ystäväksi maahanmuuttajaäidille

Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminta

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Satakunnan piiri on aloittanut maaliskuussa 2016 Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminnan, jonka tavoitteena on edistää maahanmuuttajanaisten kotoutumista ja kielenoppimista. Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminnassa etsitään suomea puhuvia naisia ystäviksi maahanmuuttajanaisille. Vastaavaa toimintaa on tarjolla myös muissa MLL:n piireissä ympäri Suomen.

Äitiys ei ole toimintaan osalliseksi pääsemisen kriteeri, vaan toimintaan ovat tervetulleita kaikki naiset!

Millaista maahanmuuttajanaisen ystävänä toimiminen on?

Jokaiselle maahanmuuttajanaiselle pyritään löytämään ystäväksi suomea puhuva nainen, joka asuu lähistöllä ja jonka kanssa maahanmuuttajanaisella on yhteisiä harrastuksia tai kiinnostuksen kohteita tai vaikka samanlainen elämäntilanne.

Tähän vapaaehtoistoimintaan voi halutessaan ottaa omat lapset mukaan, sillä tarkoituksena on tavata maahanmuuttajanaista arkisissa ympyröissä kuten leikkipuistossa, yhteisellä kävelylenkillä tai kauppareissulla tai vaikka jomman kumman kotona.

Millaisen koulutuksen vapaaehtoiset saavat?

MLL:n Satakunnan piiri tarjoaa toimintaan mukaan lähteville perehdytyskoulutuksen, yhteisiä tapaamisia, säännöllistä jatkokoulutusta sekä neuvontaa ja ohjausta. Koulutus ei vielä velvoita osallistumaan toimintaan. Jokainen ystävyyssuhde aloitetaan tapaamisella, jossa on läsnä maahanmuuttajanainen, vapaaehtoinen sekä MLL:n koordinaattori.