Perheille maksutonta lastenhoitoa saatavilla Porissa

1.6.2020

MLL:n Satakunnan piiri tarjoaa Porin kaupungin avustuksen turvin porilaisille lapsiperheille maksutonta lastenhoitoa kesä- joulukuun 2020 ajan. Maksuttomalla, matalankynnyksen lastenhoidolla tuetaan perheiden arjen sujuvuutta ja jaksamista koronapandemian tuomien poikkeusolojen aiheuttamissa tilanteissa.

Monissa perheissä on eletty ja eletään edelleen kesän kynnyksellä poikkeuksellisen haasteellista aikaa. Lapset ja aikuiset ovat olleet normaalia enemmän kotona, kaverisuhteet ovat olleet monilla tauolla, lähiverkosto on voinut eristäytyä, harrastukset ovat saattaneet jäädä ja niin edelleen. Koululaisten kesälomat ovat alkaneet, joka ei kuitenkaan vielä välttämättä tuo helpotusta, sillä monet kesän toiminnat on peruttu, kuten lasten päiväkerhot ja leirit. Isovanhemmat tai muut tavanomaiset lasten kesäajan hoitoapulaiset eivät kaikilla perheillä ole käytettävissä vielä kesällä koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Lisäkuormitusta perheelle on voinut tuoda etätyöt, työttömyyden uhka tai lomautukset. Taloudellinen epävarmuus tai heikentynyt taloudellinen tilanne kuormittavat ja lisäävät stressiä.

Avustuksen turvin tarjotaan porilaisille työttömille työnhakijoille mahdollisuutta työllistyä lastenhoitajana ja perheille maksutonta lastenhoitoa. MLL Satakunnan piiri kouluttaa hoitajat tehtävään sekä organisoi toimintaa kokonaisvaltaisesti. Lastenhoitoapua on lähtökohtaisesti mahdollisuus saada ma-la klo 8-18 välillä. Lastenhoidon ennakkovarauksia otetaan jo vastaan, varsinainen toiminta alkaa viikolla 25. 

Lisätietoja Matleena Niekka matleena.niekka@mll.fi / 050 359 6107