Syysloman päiväleiri alakouluikäisille lapsille Sampolassa!

11.10.2023

Parisuhteen päättyessä eroon monet aikuiset juttelevat erosta ystävien kanssa, hakevat tukea eron käsittelyyn eroryhmistä tai käsittelevät sitä terapiassa. Vanhempien ero on lapsille ihan yhtä iso juttu ja myös he tarvitsevat tukea asian käsittelyyn.

 

Lapset harvemmin juttelevat vanhempien erosta ja siihen liittyvistä tunteista ystävien kanssa. Joskus lasten voi olla myös vaikea kertoa vanhemmille omista ajatuksista. Puhumattomuus ei tarkoita sitä, että lapsen mielessä ei olisi kysymyksiä, ajatuksia ja erilaisia tunteita eroon liittyen.


Syysloman päiväleirillä lapset pääsevät jakamaan kokemuksiaan muiden vanhempien eron kokeneiden lasten kanssa. Leirillä jutellaan niistä vanhempien eroon liittyvistä asioista, mistä lapset haluavat jutella. Tällaisia aiheita on ollut esim. kahdessa kodissa asuminen, vanhempien uudet kumppanit, vanhempien riitely ja erilaiset tunteet. Lapsi saa itse valita mitä haluaa elämästään kertoa, eikä siellä ole pakko puhua. Vertaistuki avaa uusia näkökulmia ja auttaa jäsentämään omia kokemuksia.  Leirillä harjoitellaan myös tunnetaitoja, sekä pelataan, leikitään ja askarrellaan ryhmäläisten mielenkiinnon mukaan.

 

Leiri sopii kaikille alakouluikäisille lapsille, joiden vanhemmat ovat eronneet. Vanhempien sopuisakin ero tuo yleensä muutoksia lapsen elämään ja herättää tunteita, joita on hyvä käsitellä.