Vapaaehtoisille

MLL:n vapaaehtoistoiminta on pääasiassa ennaltaehkäisevää työtä hyvän ja onnellisen lapsuuden, turvallisen nuoruuden ja lapsiperheiden hyvinvoinnin puolesta. Vapaaehtoistoiminta on omasta halusta lähtevää, palkatonta toimintaa ja vapaaehtoisena voit itse päättää, kuinka usein ja mitä työtä haluat tehdä. Kylmiltään mukaan ei tarvitse lähteä, vaan tarjoamme toiminnan tueksi aina koulutusta, ohjausta ja virkistyspäiviä.

Vapaaehtoistyö on parhaimmillaan antoisaa, iloista ja palkitsevaa ja vapaaehtoisena voit olla mukana omana itsenäsi. Voit panostaa työhön juuri sen verran kuin sinulla on aikaa, halua ja voimavaroja. MLL:n Satakunnan piirissä tai paikallisyhdistyksissä erilaisia vaihtoehtoja vapaaehtoisuudelle on paljon ja voit myös ideoida kanssamme itseäsi kiinnostavaa ja osaamiseesi sopivaa toimintaa!

MLL:n Satakunnan piirissä voit toimia vapaaehtoisena mm.

• perhekahvilaohjaajana
  • ystävänä maahanmuuttajaäidille
  • tukiperheenä lapselle tai nuorelle
  • varamummina tai -vaarina
  • tukihenkilönä rikosuhripäivystyksen palvelupisteessä
  • kylämummina tai-vaarina
  • tukihenkilönä lapselle tai nuorelle
  • perhekummina
  • aikuiskaverina
  • avustajan tapahtumissa
  • lipaskerääjänä

Olettärkeä.fi

Olettärkeä.fi  on sivusto, joka kokoaa yhteen kaikkien MLL:n piirien ja paikallisyhdistysten vapaaehtoistoiminnan tulevat koulutukset ja avoimet tehtävät. Sivustolla voit tutustua MLL:n vapaaehtoistehtävien kuvauksiin, selata kalenterista avoimia tehtäviä ja ilmoittautua tuleviin koulutuksiin. Sivuston kautta vapaaehtoisilla on mahdollisuus myös hakea todistuksia sekä osaamismerkkejä tekemistään vapaaehtoistyön tehtävistä ja näin dokumentoida kertynyttä osaamistaan hyödynnettäväksi esimerkiksi työnhaun ja opiskelun tarpeisiin. Sivustolta löydät tällä hetkellä avoinna olevat tehtävät ja tulevat koulutukset Satakunnan alueella. Halutessasi voit ottaa myös suoraan yhteyttä itseäsi kiinnostavasta toiminnasta vastaavaan työtekijään tai oman alueesi paikallisyhdistykseen.

Lue lisää toiminnasta

Sataperhe

Sataperhe kehittää vapaaehtoistyöhön perustuvaa tukihenkilö- ja perheverkosto-toimintaa lasten, nuorten ja lapsiperheiden tarpeisiin.

Ystäväksi maahanmuuttajaäidille

Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminnassa etsitään suomea puhuvia naisia ystäviksi maahan-muuttajanaisille. Toimintaan ovat tervetulleita kaikki naiset.

Kylämummit ja -vaarit

MLL:n kylämummit ja -vaarit ovat vapaaehtoisia, jotka toimivat lasten kanssa mm. perhe-kahviloissa, päiväkodeissa, kerhoissa, kouluissa ja kirjastoissa.

Tukihenkilö- ja tukiperhetoiminta

MLL:n vapaaehtoiset tukiperheet tarjoavat tavallisille lapsiperheille tärkeän tukiverkon, silloin kun lapsilla ei esimerkiksi ole isovanhempia tai
muita turvallisia aikuiskontakteja omien vanhempien lisäksi.