Ystäväksi maahanmuuttajaäidille

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Satakunnan piiri on aloittanut maaliskuussa 2016 Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminnan, jonka tavoitteena on edistää maahanmuuttajanaisten kotoutumista ja kielenoppimista. Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminnassa etsitään suomea puhuvia naisia ystäviksi maahanmuuttajanaisille. Vastaavaa toimintaa on tarjolla myös muissa MLL:n piireissä ympäri Suomen. Äitiys ei ole toimintaan osalliseksi pääsemisen kriteeri, vaan toimintaan ovat tervetulleita kaikki naiset!

Jokaiselle maahanmuuttajanaiselle pyritään löytämään ystäväksi suomea puhuva nainen, joka asuu lähistöllä ja jonka kanssa maahanmuuttajanaisella on yhteisiä harrastuksia tai kiinnostuksen kohteita tai vaikka samanlainen elämäntilanne.

Tähän vapaaehtoistoimintaan voi halutessaan ottaa omat lapset mukaan, sillä tarkoituksena on tavata maahanmuuttajanaista arkisissa ympyröissä kuten leikkipuistossa, yhteisellä kävelylenkillä tai kauppareissulla tai vaikka jomman kumman kotona.

MLL:n Satakunnan piiri tarjoaa toimintaan mukaan lähteville perehdytyskoulutuksen, yhteisiä tapaamisia, säännöllistä jatkokoulutusta sekä neuvontaa ja ohjausta. Koulutus ei vielä velvoita osallistumaan toimintaan. Jokainen ystävyyssuhde aloitetaan tapaamisella, jossa on läsnä maahanmuuttajanainen, vapaaehtoinen sekä MLL:n koordinaattori.

Tässä toimintojen esittelyvideoita muualta Suomesta:

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.