1960-luku

Perhekasvatuskurssit oli kohdistettu lähinnä nuoriin, mutta 1960-luvulla toiminta muuttui yleiseksi vanhempien kasvatustyön auttamiseksi. Vuonna 1966 kursseista käytettiin ensimmäistä kertaa nimitystä vanhempainkoulu. 1960-luvulla piiri järjesti edelleen nuorisorikollisuutta ehkäisevää opetustoimintaa.

Piirissä ja osastoissa otettiin käyttöön toimenpiteet koululaisten ryhdin parantamiseksi. Osastoille, kouluille ja terveyssisarille annettiin aineistoa ryhtivalistusta varten.

Lapsen kasvuympäristöön alettiin myös kiinnittää huomiota vuosikymmenen lopulla. Mannerheimin Lastensuojeluliitto alkoi puolustaa lapsen oikeuksia vuonna 1969. Perinteinen lastensuojeluviikko jäi näin ollen pois ja Mannerheimin Lastensuojeluliitossakin alettiin viettää YK:n lapsen oikeuksien päivää. 

Satakunnan piirin taloudenhoito sujui ennakkolaskelmien mukaisesti, myyntitoiminta oli hyvää ja piiri sai muutamia suurlahjoituksia. Piirin talous oli kohtuullisen hyvä koko 1960-luvun.

Satakunnan piiri järjesti Suomen ensimmäisen kielileirin Kokemäellä Pitkäjärven rannalla piirin omassa leirikeskuksessa. Leirillä opiskeluaineena oli englannin kieli. Opettajat olivat alansa huippuja Suomesta ja Englannista. Leiri kesti kaksi viikkoa ja päivittäistä opetusta oli 4,5 tuntia päivässä. Opetusta täydensi englannin kielen käyttö vapaa-ajalla, sillä leirin virallinen kieli oli englanti eikä leirin toimintaa koskevissa asioissa saanut käyttää suomea. Englannin kielen kesäkursseja järjestettiin kaiken kaikkiaan neljä kertaa.

Lähteet: Mannerheimin Lastensuojeluliiton Satakunnan piirin historiikki 1950-2000. Toim. Virva Lövgren, 2000.