Perheille

Mannerheimin Lastensuojeluliiton toiminnan keskeisenä tavoitteena on tukea lasten ja lapsiperheiden arkea vapaaehtois- ja vertaistoiminnan kautta. Lapsiperheille suunnattu toiminta korostaa vahvan ja vastuullisen vanhemmuuden ja yhteisvastuun merkitystä lapsen kasvun ja kehityksen turvaamisessa.

Toimintaa läpileikkaavat lapsivaikutusten arviointi, lapsen ja nuoren kuuleminen, innostaminen, osallistaminen, sosiaalinen vahvistaminen, yhteisöllisyys, ilo, kulttuurien kohtaaminen ja monikulttuurisuustyö, perheiden moninaisuus ja tasavertaisuuden edistäminen.

ABC - vanhemmuusryhmä

ABC-vanhemmuusryhmä koostuu neljästä tapaamisesta ja jokaisella tapaamisella tietty teema. Ryhmätapaamisten vetäjänä toimivat koulutetut ryhmäohjaajat. Ryhmään mahtuu noin 10 osallistujaa /ryhmä. Osallistujilla tulee olla 3-12 vuotiaita lapsia. Ryhmään voi osallistua yksin tai yhdessä toisen vanhemman kanssa. Tapaamisissa jaetaan kokemuksia ja tutkimustuloksia.  

Satakunnan alueen äidit ja isät

Satakunnan alueen äidit ja isät-ryhmä on Mannerheimin lastensuojeluliiton Satakunnan piirin ylläpitämä verkkopohjainen lapsiperheille suunnattu kohtaamispaikka. Ryhmän tarkoituksena on tukea satakuntalaisten perheiden vanhemmuutta. 

Lastenhoito

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Satakunnan piiri tarjoaa perheille lastenhoitoa tilapäiseen ja lyhytaikaiseen tarpeeseen esimerkiksi silloin, kun vanhemmilla on työ- ja opiskelukiireitä, lapsi on sairastunut tai kun vanhemmat haluavat viettää vapaa-aikaa.

Vanhempainkahvilat

Tilaisuuksien tavoitteena on jakaa vanhemmuuteen ja parisuhteeseen liittyvää tietoa siten, että erityisesti lapsen etu tulee nähdyksi ja kuulluksi. Iltojen paikkakunnat ja tarkemmat aiheet vaihtelevat ja ne ovat avoimia kaikille yli kuntarajojen.Isä-lapsitoiminta

MLL:n isä-lapsitoiminta on  monipuolista yhdessä tekemistä. Toiminta on isien itse ohjaamaa, omista tarpeista nousevaa ja mukavaa yhdessäoloa lasten ja muiden isien kanssa.

Tukihenkilö- ja tukiperhetoiminta

MLL:n vapaaehtoiset tukiperheet tarjoavat tavallisille lapsiperheille tärkeän tukiverkon, silloin kun lapsilla ei esimerkiksi ole isovanhempia tai 
muita turvallisia aikuiskontakteja omien vanhempien lisäksi.

Kylämummit ja -vaarit

MLL:n kylämummit ja -vaarit ovat vapaaehtoisia, jotka toimivat lasten kanssa mm. perhekahviloissa, päiväkodeissa, kerhoissa, kouluissa ja kirjastoissa.

Vanhempainnetti

MLL:n Vanhempainnetti on kattava tietopaketti vanhemmuuteen liittyvistä asioista kaikenikäisten lasten vanhemmille. Vanhempainnetistä löydät tietoa lapsen kasvusta ja kehityksestä, vinkkejä lapsiperhearkeen ja tukea perheen huoliin. 

Vertaistukiryhmä pienten nepsy-lasten vanhemmille

MLL Satakunnan piiri ja Satakunnan SAMDY ry järjestävät yhteistyössä vertaistukiryhmän pienten, 8 vuotta ja tätä nuorempien lasten vanhemmille.


Perhekahvilat

Perhekahvilat ovat lapsiperheille avoimia kohtaamispaikkoja, joihin ovat lämpimästi tervetulleita lapset, isät, äidit, isovanhemmat ja muut lapselle läheiset aikuiset. Tule tutustumaan muihin lapsiperheisiin, jakamaan kokemuksia ja toimimaan yhdessä!

Katso myös

 

Sataperhe

Sataperhe kehittää vapaaehtoistyöhön perustuvaa tukihenkilö- ja perheverkosto-toimintaa lasten, nuorten ja lapsiperheiden tarpeisiin.

Ystäväksi maahanmuuttajaäidille

Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminnassa etsitään suomea puhuvia naisia ystäviksi maahan-muuttajanaisille. Toimintaan ovat tervetulleita kaikki naiset.

Rikosuhripäivystys (RIKU)

Rikosuhripäivystys tukee ja auttaa rikoksen tai rikosyrityksen kohteeksi joutuneita, heidän läheisiään sekä rikoksen todistajia. RIKUn Porin palvelupiste palvelee MLL Satakunnan piirin tiloissa.