Lastenhoito

Mannerheimin Lastensuojeluliiton lastenhoitotoiminta on yhdenmukaista kaikkialla Suomessa ja toimintaa organisoivat piirit. 

MLL:n lastenhoitotoiminta tarjoaa perheille lastenhoitoa tilapäiseen ja lyhytaikaiseen tarpeeseen esimerkiksi silloin, kun vanhemmilla on työ- ja opiskelukiireitä, lapsi on sairastunut tai kun vanhemmat haluavat viettää vapaa-aikaa.

Satakunnan alueella MLL:n hoitajan voi tällä hetkellä tilata Porista ja Ulvilasta.

MLL:n välittämät hoitajat ovat 16-75 vuotiaita. Hoitajat ovat käyneet Mannerheimin Lastensuojeluliiton  järjestämän lastenhoitokurssin. Sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaiset sekä näiden alojen viimeisen vaiheen opiskelijat ovat käyneet MLL:n järjestämän perehdytyksen hoitajana toimimiseen. 

Kaikki hoitajat ovat haastateltu, ja todettu soveltuviksi lastenhoitotyöhön. Hoitajillamme on voimassa oleva ammattivastuuvakuutus, joka korvaa hoitajan mahdollisesti aiheuttaman vahingon.

Hoitajilta on tarkistettu rikosrekisteriote. 

Katso ohjeet palvelun käyttämiseen

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Palkkaus

Hoitajalle maksettava palkka on 10 euroa / tunti (sunnuntaisin ja pyhinä 20 euroa / tunti) ja se maksetaan puolen tunnin tarkkuudella tilatulta ajalta. 

Minimikorvaus hoitajalle on kahden tunnin palkka ja se on perheille kotitalousvähennyskelpoista. 

Perhe maksaa palkan hoitajalle käteisellä hoitotapahtuman jälkeen ja antaa hänelle palkkatositteen, jonka voi tulostaa valmiiksi täytettynä lastenhoidon välitysjärjestelmästä. 
MLL:n hoitajavälityksen työntekijät neuvovat perheitä tarvittaessa työnantajavelvoitteissa. 

Lastenhoitajan tilaaminen


Internetissä 

Internetin välitysohjelman kautta voit tehdä tilauksen vaivattomasti mihin vuorokauden aikaan tahansa. Tilaukset käsitellään kuitenkin arkisin klo 10-12. 

Saat tilauksestasi kuittauksen tekstiviestillä, kun välityspiste on ottanut tilauksesi käsittelyyn.  Välitysohjelman omien sivujen kautta pääset mm. tulostamaan hoitajalle valmiiksi täytetyn palkkatositteen, seuraamaan omia tilauksiasi, lähettämään viestejä välityspisteeseen ja antamaan palautetta. 
Rekisteröidy nettipalvelun käyttäjäksi osoitteessa www.elastenhoito.fi.

Puhelimitse

MLL:n hoitajavälitys palvelee numerossa p. 044 030 3301
Välitys on avoinna arkisin klo 10-12.

Usein kysyttyä

Onko omassa kunnassani lastenhoitotoimintaa?

MLL välittää hoitajia niihin kuntiin, jotka tukevat MLL:n lastenhoitotoimintaa. 
Satakunnassa Pori.Millaisia MLL:n hoitajat ovat?

Ihania! 

Jokaiselle asiakasperheelle etsitään aina juuri heidän tarpeisiinsa parhaiten sopiva hoitaja. Perhe voi tilata jokaisella kerralla eri hoitajan tai toivoa aina tuttua hoitajaa. 
Usein käy niin, että kun MLL:n on välittänyt perheeseen hoitajan ensimmäisen kerran, jatkossa perhe ja hoitaja sopivat lastenhoitokeikoista keskenään.
⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Kuinka usein voin tilata hoitajan?

Hoitajan voi tilata mille päivälle ja vuorokauden ajalle tahansa. Kello 23 jälkeen päättyvässä hoidossa perheen tulee huolehtia hoitajan turvallisesta kotimatkasta joko tarjoamalla autokyydin tai kustantamalla taksin.

Perhe voi sopia hoitajan kanssa myös säännöllisestä lastenhoidosta, jos vanhemmalla on esimerkiksi harrastusmeno joka viikko samaan aikaan.

Huomaathan, että tilaus tulee tehdä vasta, kun hoidon tarve on varma – tilaukset muuttuvat heti sitovaksi. Samoin hoitajalle maksetaan palkka aina tilatulta ajalta, vaikka perhe palaisikin aikaisemmin kotiin. 
Tilauksessa sovittu aika on hoitajan työaika puolen tunnin tarkkuudella.